Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Nederland

Vrijdagpreek 2013-08-23

Vrijdagpreek 23 aug 2013 [in Engels] Jaarlijkse bijeenkomst Verenigd Koninkrijk 2013 en gastvrijheid
Notities - Vrijdagspreek van Hudur Anwar van 23 augustus 2013.

Na Tashahud, Ta ‘ awwuz, Tasmiah en Surah Fatiha zei Hudur dat de Djalsa Salana van Engeland volgende week zal beginnen. Daarna vertelde Hudur kort over hoe deze bijeenkomsten in Rabwah en Qadian werden gehouden. Hudur benadrukte dit punt dat de Djalsa Salana van England als internationale bijeenkomst dient. Daarnaast vertelde Hudur dat alle maatregelen die in dit bijeenkomst worden genomen van tijdelijke duur zijn; dit maakt de Djalsa van England ook uniek ten opzichte van alle andere bijeenkomsten die in andere landen worden gehouden. Hudur vertelde dat dit jaar met de toestemming van de gemeente, men nu vaste maatregelen betreft voedsel kan nemen in Hadiqa tul Mahdi.
Hudur zei dat al dit werk door vrijwilligers wordt verricht. Hudur zei: ‘het is de identiteit van een ahmadi dat hij vrijwillig werk verricht’.
Hudur vertelde ook over de hoge morele niveau van de Beloofde Messiasas betreft gastvriendelijkheid. Is een keer was de Beloofde Messiasas ziek, maar hij werd buiten geroepen door een gast, de Beloofde Messiasasstond meteen op voor de dienst van zijn gast.
Hudur zei dat men in gedachten moet houden dat onze gasten zeer bijzonder zijn, want zij komen naar de Djalsa voor religieuze doeleinden. Desondanks de technische ontwikkelingen, ondergaan onze gasten velen moeite om de Djalsa te kunnen bijwonen.
Hoe gaat men om met de verschillende gasten die komen uit verschillende delen van de wereld met verschillende achtergronden, gewoontes en eisen?
De Beloofde Messiasas heeft ons een principieel richtlijn hiervoor gegeven. De Beloofde Messiasas zei: onthoud er zijn veel gasten gekomen. Mensen die u kent en velen ook die u niet kent, daarom is het beter dat u hen allen hoog waardeert en respecteert. Ik vertrouw erop dat u voor hen allen zal zorgen; dien hen allen. De Beloofde Messiasas heeft ook gezegd dat het hart van een gast als een breekbaar glas is en gaf de instructie om daar zorgvuldig mee om te gaan.
Hudur vertelde dat wij moeten voldoen aan het vertrouwen die de Beloofde Messiasas in ons legt betreft het dienen van gasten. Hudur vertelde dat men in het licht van Ahadith liever een gastheer zou willen zijn dan de gast. In Hadith staat dat een gelovige die in God en de Laatste Dag gelooft zijn gast hoort te respecteren[1]. Het is vanwege dit dat de Beloofde Messiasas ons onderwijst om onze gasten te dienen. Men moet voor de Welbehagen van God de gasten dienen, niet omdat hij door zijn Sadr of Qaid gevraagd is om dit te doen.

Tijdens Djalsa Salana moeten zij die op duty zijn ook vriendelijk met elkaar omgaan, zodoende zal er een vriendelijke sfeer ontstaan; dit zal een positieve effect achter laten op de gasten. Het belang van gastvriendelijkheid:

  • Geef de verwanten, de armen en de reiziger het hun toekomende, maar verkwist niet.[2]
  • Engelen bidden voor mensen die een bijeenkomst bijwonen, waarin God wordt herdacht.[3]
  • Metgezellen zouden zelf niet eten om zo hun gasten te kunnen voeden. Dit toestand word in de Quran beschreven als: zij geven anderen de voorkeur boven zichzelf, alverkeren zij zelf in Armoede. En wie voor zijn eigen vrekkigheid wordt behoed, hij is voorzeker geslaagd.[4]

  1. Sahih Muslim, kitab aladab
  2. De Heilige Quran 17:27
  3. Sahih Muslim, kitab alzikar wa dua
  4. De Heilige Quran 59:10

Dat is alles dat het gewenst is om het goede in deze vorm kamagra bijwerkingen weten is is in een algeheel andere vorm kamagra 100mg dit is wat we ook gedenken.