Ahmadiyya Moslimgemeenschap veroordeelt de aanslag in Nieuw-Zeeland

 

 

Het internationale hoofd van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap heeft de aanslag in Nieuw-Zeeland veroordeelt, hieronder treft u vertaling van bericht en voor oorspronkelijk bericht klikt u hier

MEDIABERICHT

Het internationale hoofd van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap veroordeelt de aanslag in Nieuw-Zeeland

15 MAART 2019 PERSBERICHT

Het internationale hoofd van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap, de Vijfde Kalief, Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft de terroristische aanslag die eerder vandaag in Nieuw Zeeland plaatsvond, ten stelligst veroordeeld.

 Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei vanuit Londen:

 “Namens de internationale Ahmadiyya Moslim Gemeenschap betuig ik mijn diepe medeleven en innige deelneming aan allen die zijn getroffen door de wrede terroristische aanslag die heeft plaatsgevonden in Christchurch.

 Dergelijke gruwelijke en volkomen onmenselijke aanslagen moeten in de sterkst mogelijke bewoordingen worden veroordeeld. Het is een ernstige tragedie dat tientallen onschuldige moslims het leven hebben verloren terwijl ze bijeen kwamen voor het gebed. Alle mensen, ongeacht hun geloof of overtuiging, hebben het recht om vreedzaam te bidden.

 Deze tragische gebeurtenis moet dienen als een les en een waarschuwing voor andere landen in de ontwikkelde wereld. We moeten ons verenigen om alle vormen van raciale, etnische en religieuze haat met wijsheid en met een sterke hand aan te pakken.

 Onze oprechte gebeden zijn met de slachtoffers van deze aanslagen en al degenen die zijn getroffen. Mogen de schuldigen van deze verwerpelijke daad snel voor het gerecht worden gebracht.”

 

“LIEFDE VOOR IEDEREEN, HAAT VOOR NIEMAND”