Ramadan 2019 in Nederland

Ramadan in Nederland
Wanneer begint de Ramadan in Nederland?
De Ramadan begint in Nederland op dinsdag 7 mei. Volgens berekening zou in Nederland, de nieuwe maan, in de vorm van een hele dunne sikkel, op maandag 6 mei a.s. verschijnen. Dit betekent dat de daarop volgende dag (7 mei) de Ramadan moet beginnen. Vele moslims volgen helaas de berekeningen van hun vaderland, wat de oorzaak is van verschillen. Aangezien de Islam een godsdienst voor de hele wereld is, moet de moslim zich oriënteren op de nieuwe maan in het land waarin hij zich bevindt en niet van het land van herkomst.
Op zoek naar vastende moslims?
Gedurende deze maand staan woordvoerders van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap de media graag te woord. Wij kunnen u ook in contact brengen met vastende moslims in het gehele land.
Dagje mee doen of mee vasten
Elke zaterdag en zondag zal in {locatie} gedurende de maand Ramadan het gezamenlijk vasten gebroken worden. Dit onder het genot van overheerlijke oosterse hapjes en maaltijden. Media en buurtbewoners zijn welkom om hieraan deel te nemen. (omstreeks 21:30 uur s’ avonds)
Het doel van het vasten?
Hoewel de normale activiteiten en bezigheden als gebruikelijk doorgaan, wordt de nadruk op morele en geestelijke waarden intensiever benadrukt en wordt alles ondergeschikt aan dit hoofddoel. Het gehoor, het zien, de tong, de gedachten, staan alle onder een striktere controle. Ramadan is een maand van bezinning, inkeer en zelfreflectie. Tijdens de Ramadan traint een moslim zich om zijn contact met God en met de medemens te verbeteren.
Bezoek het Suikerfeest/Ied-ul-Fitr
Wij bieden iedereen (ook de media) graag de gelegenheid om het Suikerfeest (wat eigenlijk Eid-ul-Fitr wordt genoemd door moslims) bij de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in uw regio bij te wonen op maandag 5 juni om 10:30 uur.
Meer over Ramadan:
Korte introductie videos over maand Ramadan