Nieuwjaarsboodschap 2023: Hoop

Een boodschap van hoop voor 2023

‘De Mahdi zal de wereld vullen met rechtvaardigheid zoals deze eerder gevuld was met onrecht.’ (profetie van de profeet Mohammed, vrede zij met hem)

De pandemie, klimaatverandering, de dreiging van een nucleaire oorlog, politieke en economische crises, uiteengedreven families, morele verwarring, spirituele leegte, egoïsme, corruptie, extremisme, racisme, geweld …

Het is niet meer mogelijk om zonder wanhoop naar de toestand van de wereld te kijken. Ouders verliezen de hoop dat hun kinderen hetzelfde leven kunnen leiden waarmee zij zelf gezegend waren. Sommige mensen vrezen zelfs dat de gehele mensheid zal worden uitgeroeid. In deze omstandigheden geeft de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hoop.

De Islam heeft gedurende duizend jaar gezorgd voor bloei van de menselijke beschaving. Ook Europa werd door de Islam gered van de duistere Middeleeuwen. De profeet Mohammed
(vrede zij met hem) voorspelde dat zijn gemeenschap daarna in verval zou raken en de relatie met God zou verliezen. De hele wereld zou in een ernstige toestand terechtkomen. Dan zou God de Mahdi sturen om een nieuwe bloeiperiode voor de mensheid in te luiden. Wij brengen u het goede nieuws dat vele voorspellingen over deze tijd in vervulling zijn gegaan. De Mahdi verscheen al in 1891 en de mensheid zal deze nieuwe bloeiperiode binnengaan.

Wij staan op zaterdag 24 december op de Dam in Amsterdam om dit nieuws persoonlijk aan u te brengen. Ook in 2023 zullen wij verschillende steden bezoeken om hoop te geven aan de mensen van Nederland.

Foto : De komst van de Mahdi werd vergezeld door de vervulling van talloze andere voorspellingen. Verschillende heilige boeken, waaronder de Bijbel, noemden bijvoorbeeld zon- en maansverduisteringen. De profeet Mohammed, vrede zij met hem, voorspelde zelfs dat deze zouden plaatsvinden op specifieke dagen in de maand Ramadan. Deze voorspellingen gingen in vervulling in 1894, drie jaar nadat Hazrat Mirza Ghulam Ahmad uit India, bekend maakte de Messias en Mahdi te zijn. Lees meer over dit teken van de Messias.