Ahmadi-Moslims lanceren informatiecampagne in Almere

PERSBERICHT

Almere, 24 augustus 2019

Na succesvolle informatiecampagnes in Eindhoven, Zwolle, Arnhem & Venlo zal de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vanaf zondag 1 september een informatiecampagne over de Islam lanceren in Almere.

Waarom organiseren wij een informatiecampagne?
Uit een onderzoek bleek dat 80% van de Nederlandse bevolking geen of nauwelijks contact heeft met moslims. Onbekend maakt onbemind. Derhalve organiseert de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap een informatiecampagne om verheldering te bieden over de leerstellingen van de Islam en het doen en laten van moslims in Nederland en wereldwijd. Een poging tot dialoog en wederzijds begrip.

Wie organiseert deze campagne?
De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft thans een nieuwe moskee in Almere-Poort en wilt graag de Almeerders nader informeren over het geloof van Ahmadi-Moslims. De stichter van de gemeenschap, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad, maakte aanspraak om de Beloofde Messias en Mahdi te zijn. De gemeenschap is internationaal vertegenwoordigt en is werkzaam in Nederland sinds de jaren 20. De gemeenschap staat bekend voor zijn liefdadigheidswerk en vredelievend karakter. De motto van de gemeenschap is: liefde voor iedereen, haat voor niemand.

Wat houdt de campagne in?
Op zondag 1 september 2019 gaan de volgende acties plaatsvinden:

  1. Straatdialoogactie (#vraageenmoslim): Ahmadi-moslims en imams van de gemeenschap gaan buiten op straat in gesprek met de Almeerders met een bord in hun hand: ‘Ik ben een moslim, ask me anything!’.
  2. Flyeractie: we gaan huis aan huis flyeren. De flyers geven informatie over Profeet Mohammed, maar ook ontvangen mensen thuis een uitnodiging voor een lezing in de Baitul Afiyat Moskee op 7 september 2019.
  3. Livestream op Facebook: van 17:00 tot 18:00 uur kunnen mensen via de Facebookpagina van de gemeenschap (@AhmadiyyaNL) live vragen stellen aan twee imams. Mensen mogen alles vragen.
  4. Informatiestand: we bieden literatuur aan over onderwerpen omtrent de Islam. In het bijzonder over het leven van Profeet Mohammed. Mensen kunnen ook via de website een gratis PDF of een eBook downloaden over het leven van Profeet Mohammed.

Lezing op zaterdag 7 september
Ter afsluiting van de campagne wordt een lezing gehouden op 7 september, getiteld ‘Wie zijn Ahmadi-Moslims?’, aan de Siliciumstraat 3 in Almere-Poort.

Reacties
Deze actie is eerder in Eindhoven, Zwolle, Arnhem en Venlo gehouden. De reacties waren overweldigend goed vanuit het publiek, de media en zelfs vanuit enkele politici. We zijn dus positief over de campagne die wij nu ook in Almere gaan houden.

Ahmadi-Moslims-lanceren-informatiecampagne-in-Almere