Persbericht – Moslimouderen en jongeren lopen geld bij elkaar voor goede doelen

Ouderenorganisatie (Majlis Ansarullah, letterlijk helpers van Allah) onderdeel van de oudste moslimorganisatie van Nederland, de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, organiseert allereerste Loop voor Vrede event in Amsterdam op Zaterdag 20 mei. Met de liefdadigheidsloop wordt getracht om 10 000 euro bij elkaar te lopen/rennen voor verschillende goede doelen; waaronder KWF kankerbestrijding, Unicef Nederland, Humanity First en zonnehuisgroep amstelland.
De start- en eindpunt van de loop is bij de Baitul-Mahmood Moskee aan de Termieterweg 14 in Amsterdam. Naar verwachting gaan er 100 deelnemers mee doen. Het initiatief heeft ook veel belangstelling gecreëerd onder de jongeren en vrouwen van de moslimgemeenschap die ook gaan deelnemen.
Geïnteresseerde deelnemers kunnen contact opnemen met Ahsan Mahmud, zie hieronder voor de contactgegevens. Organisatie is voornemens om dit event jaarlijks te organiseren en zullen zich inzetten om komende jaren dit verder te laten groeien.
De internationale geestelijke leider, de Khalifa (Kalief), Hazrat Mirza Masroor Ahmad, geeft de gemeenschap als richtlijn:
Het dienen van de mensheid vereist dat iemand niet rust totdat hij de problemen van anderen heeft opgelost en het gewicht van hun last op zijn eigen schouders neemt. Het vereist dat het hart van iemand volledig vol is met de liefde voor anderen waardoor hij zich niet bekommert om zijn eigen comfort, maar veeleer alleen om het comfort van anderen.