Persbericht – Almere krijgt vredesboodschap van Moslims

Meer dan driehonderd moslims van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uit heel Nederland kwamen gisteren naar Almere om een boodschap van vrede en liefde te brengen. Bij elke deur werd aangebeld en informatie aangeboden over de gemeenschap. Vanaf oktober start de gemeenschap de bouw van een nieuwe moskee in Almere Poort.

       
De groep kwam na de actie bijeen in het Groenhorst college in Almere Poort waar ook wethouder van integratie en diversiteit mw. Froukje de Jonge aanwezig was. “Uw boodschap Liefde voor iedereen, haat voor niemand is precies wat ik vanmiddag bij u heb ervaren”, waren de woorden van de wethouder. De voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap drukte de wethouder op het hart dat de gemeenschap dankbaar is voor de vrijheid van godsdienst en altijd bereid de inwoners van Almere te helpen.

Op 7 oktober komt Hadhrat Mirza Masroor Ahmad, de kalief van de Ahmadiyya moslims, in Almere voor de eerste steenlegging van de moskee. De dag daarvoor zal hij gesproken hebben voor de Tweede Kamer op uitnodiging van de parlementaire vaste commissie voor Buitenlandse Zaken.