Nationale Majlis-e-Amila in Bangladesh hebben de eer gehad een virtuele Ontmoeting bij te wonen met het Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

 

11 JANUARI, 2021 Persbericht

Zijne Heiligheid geeft begeleiding over een breed scala aan administratieve en religieuze zaken

De Nationale Majlis-e-Amila (Uitvoerend) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Bangladesh is op 9 januari 2021 samen met hun secretarissen en publiek een virtuele ontmoeting toegekend  met het Wereldwijde Hoofd van de  Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Kalief, Zijne Heiligheid Hazrat Mirza Masroor Ahmad.

Zijne Heiligheid zat de ontmoeting voor vanuit zijn kantoor in Islamabad, Tilford, terwijl de devoten voor het leven deelnamen vanuit het Darut Tabligh Moskee complex in Dhaka, die dienst doet als Nationaal Hoofdkwartier voor de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Bangladesh.

Gedurende de 65 minuten durende bijeenkomst hadden alle aanwezigen de gelegenheid om met Zijne Heiligheid te spreken en de Nationale Amila leden kregen de gelegenheid een rapport te presenteren over hun respectieve departementen. Zij ontvingen begeleiding en instructies van Zijne Heiligheid over een aantal verschillende problemen.

De Nationale Talim Secretaris (Onderwijs) informeerde Zijne Heiligheid dat twee scholen geleid worden door de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in extreem verschillende delen van Bangladesh. Deze scholen bewijzen zeer gunstig onderwijs te bieden aan kinderen die in die gebieden leven.

Zijne Heiligheid sprak waardering uit voor de moeite die is gedaan om onderwijs te bieden aan de mensen, in uiteenlopende gebieden van het land, zonder aanzien van geloof of religieuze verbondenheid.

Zijne Heiligheid heeft verder aan de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Bangladesh geadviseerd dat zij naar de mensen, die in de afgelegen gebieden leven, gaan om de ware leer van de Islam aan hen over te brengen.

De Nationale Secretaris Umoor-e-Kharija (Buitenlandse zaken) benoemde de moeite die is gedaan om mee te kunnen doen met politici en burgers in de maatschappij.

Zijne Heiligheid zei dat politieke en invloedrijke mensen in het hele land in contact zouden moeten komen met en geïnformeerd moeten worden over de leer van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“In plaats van alleen contact te zoeken met parlementariërs die in Dhaka zijn, zou u ook contact moeten zoeken met de parlementariërs die wonen in de afgelegen en kleine gebieden. Zij zullen beter naar u luisteren en u beter begrijpen. Elke parlementariër zou geïntroduceerd moeten worden in de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.”

Gedurende de ontmoeting, tijdens verschillende gelegenheden, benadrukte Zijne Heiligheid de behoefte om Ahmadi Moslims te helpen om vaardigheden en werk te verwerven.

Aan het adres van de Nationale Umoor-e-Amma Secretaris (Buitenlandse Zaken), benadrukte Zijne Heiligheid dat de belangrijkste doelstelling is om Ahmadi Moslims te helpen die er moeite mee hebben om werk te vinden.

 Tegen een ander Amila lid zei, Hazrat Mirza Masroor Ahmad over hetzelfde onderwerp:

“Probeer de Ahmadi Moslims te helpen die in de afgelegen en onrustige gebieden wonen zodat zij een baan te vinden en hun mogelijkheden kunnen verbeteren. Dat zal een goede bijdrage leveren van u voor de Ahmadi Moslims.”

De secretaris die er verantwoordelijk voor is om het bestuderen van de Heilige Koran te promoten, is door Zijne Heiligheid geïnstrueerd om het aantal mensen te vergroten die hun tijd en diensten toewijden om twee weken lang (Waqf-e-Arzi) de Heilige Koran te onderwijzen in het hele land.

Zijne Heiligheid heeft hen ten doel gesteld om het doel te behalen van duizend vrijwilligers die dit jaar deel gaan nemen in dat plan. Hij zei dat de leden van de Amila het goede voorbeeld moeten geven door hun tijd hieraan te wijden.

Zijne Heiligheid gaf begeleiding over een breed aantal andere problemen, inclusief de behoefte om ervoor te zorgen dat de morele en spirituele opleiding van Ahmadi Moslims op de beste manier wordt verzorg, zodat de moeite om de leer van de Islam te propageren zal toenemen.

Zijne Heiligheid heeft ook de instructie gegeven om land wat in het bezit is van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is en wat momenteel niet gebruikt wordt, gebruikt zou moeten worden voor landbouw en het planten van bomen.